Bloedonderzoek

Met behulp van bloedonderzoek is er veel informatie te krijgen over de patiënt. Voor dit onderzoek is het nodig om wat bloed bij uw dier af te nemen. Meestal zijn enkele mililiters genoeg. Dit kan zowel uit het pootje als uit de hals gehaald worden. Dit is een vlotte methode om snel een diagnose te kunnen stellen. 

Bloedapparatuur Lasercyte Analyser, Catalyst Analyser, Snapshot Analyser Bloedbuisjes Centrifuge

Bloedcellen onderzoek

Met behulp van de Idexx Lasercyte kunnen we snel in eigen laboratorium bloedonderzoek uitvoeren naar bloedcellen. We kunnen hiermee nierwaarden, leverwaarden, suiker, eiwitten, kalk, cholesterol en verteringsenzymen in het bloed meten. 

Biochemie bloedonderzoek

Met behulp van de Idexx Catalyst Analyser kunnen we de rode bloedcellen, witte bloedcellen en plaatjes bekijken. Deze waarden zeggen iets over bloedarmoede, ontstekingen en de stolling van het bloed.  

Titerbepalingen

Door middel van een titerbepaling is het mogelijk om de afweerstoffen in het bloed van uw hond te bepalen. We nemen wat bloed af uit de poot of hals en testen dit hierna op hondenziekte (CDV canine distemper virus), parvo (CPV canine parvo virus) en leverziekte (HCC hepatitis contagiosa canis). Dit zijn de ziekten waartegen we kunnen enten. De test voeren we in huis uit (met de immunocomb vaccicheck) waardoor de uitslag binnen 1 dag bekend is. Aan de hand van de uitslag kunnen we uw hond op maat vaccineren. 

Schildklierhormoon en Ammoniak

Met behulp van de Idexx Snapshot kunnen we schildklierhormonen en ammoniak bepalen. Dit is om een te snelle (katten) of trage schildklier (honden) werking vast te stellen. Ammoniak wordt bepaald om een levershunt aan te tonen.