Wie werken er bij Dierenkliniek Hof in Almere Stad en Almere-Haven?

U wilt uw huisdier de beste zorg bieden. Die krijgt u bij de dierenartsen en paraveterinairen van Dierenkliniek Hof. Maar wie werken daar eigenlijk? We stellen ons hier aan u voor.
 

Onze dierenartsen

Marleen Hof

Marleen Hof

‘Mijn naam is Marleen Hof en ik ben de eigenaar van deze Dierenkliniek in Almere. Nadat ik in 1985 als dierenarts ben afgestudeerd, heb ik in 1987 de praktijk geopend. Naast mijn “gewone” dierenartsenwerk ben ik ook klassiek homeopaat voor dieren en heb ik me me toegelegd in tandheelkunde bij dieren. 

Als ik even vrij ben, maak ik graag een lange wandeling met mijn hond of hou ik me bezig met de kas in mijn tuin. Verder lees ik graag en ik hou van skiën en schaatsen. Ik heb 2 kinderen, waarvan er één inmiddels ook dierenarts is.'

Wytske Doornbos

Wytske Doornbos

‘Ik ben Wytske Doornbos en ik werk sinds 2010 in deze praktijk. Ik ben afgestudeerd in de richting landbouwhuisdieren. Ik heb dan ook een periode gewerkt in een gemengde praktijk in Zuid-Holland, waar ik nu nog met veel plezier woon. 

Ik heb een levendig huis, want behalve mijn vriend wonen daar nog 2 katten, 2 kippen en 6 konijnen. In mijn vrije tijd hou ik van lezen en zeilen en ook mijn tuin behoort tot mijn hobby's.'

Simone Konink

Simone Konink

'Mijn naam is Simone Konink. Ik ben afgestudeerd in 2014 aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. De laatste 3 jaar van mijn studie heb ik mij gericht op de geneeskunde van gezelschapsdieren. Na het studeren heb ik met veel plezier in een grote gezelschapsdieren kliniek in het oosten van het land gewerkt, waar ik een schat van ervaring heb opgedaan. Ik vindt het fantastisch leuk om te werken als dierenarts. Mijn voorliefde binnen het vak ligt in de chirurgie en voortplanting. 

Ik woon samen met mijn lieve vriend en onze katten Isa en Max. Ik hou er van om lekker buiten te zijn. Zo ben ik in mijn vrije tijd regelmatig te vinden op het softbalveld. In de winter maak ik het liefst zo veel mogelijk kilometers op mijn skies.'

Onze paraveterinairen

Margrieta

Margrieta

‘Mijn naam is Margrieta en ik heb mijn diploma voor paraveterinair behaald in 1995. Hierna heb ik bij andere praktijken ervaring opgedaan, voordat ik in 2002 bij deze praktijk ben gekomen. Begonnen als assistente heb ik nu inmiddels de positie van manager binnen de praktijk en ben ik gedragsdeskundige voor honden. Ik streef naar een goede praktijk waarin medewerkers en klanten zich op hun gemak voelen. 

In mijn vrije tijd geniet ik vooral van mijn 2 kinderen en mijn hyperactieve hond.'

Mariska

Mariska

‘Ik ben Mariska en ik ben sinds augustus 2010 werkzaam in deze praktijk. Misschien dat sommige klanten mij nog herkennen, ik heb hier namelijk eerder in combinatie met mijn opleiding 2 jaar lang stage gelopen. In 2007 heb ik mijn diploma paraveterinair behaald. Het leuke van het werk als paraveterinair vind ik de afwisseling; geen dag is hetzelfde. Werken met dieren en klanten helpen en adviseren, ik doe het allemaal even graag. Het geeft mij voldoening als een klant tevreden de praktijk weer verlaat. 

Ik woon samen met mijn vriend en onze katten genaamd Dibah en Noah (of wonen wij bij de katten?) in Almere.'

Yvette

Yvette

‘Hallo, mijn naam is Yvette. Ik werk al 12 jaar met veel plezier als dierenartsassistente in Almere-Haven. 

Thuis is het best een dolle boel: ik heb een man, een zoon, een dochter, een poes en een kater. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het knutselen of lezen.'

Marissa

Marissa

‘Mijn naam is Marissa en ik heb in juni 2013 mijn diploma paraveterinair behaald. Sinds december 2013 werk ik met veel plezier in deze praktijk. Als paraveterinair is geen enkele dag saai. Ik krijg met veel verschillende dieren te maken die allemaal hun eigen unieke karakter hebben, dat maakt het zo leuk.

Zelf heb ik 2 honden en 2 katten in huis, in het verleden heb ik ook baardagamen en knaagdieren gehad. Eigenlijk vind ik alle dieren gewoon leuk!'

Lisa

Lisa

Ik ben Lisa en ik werk sinds eind maart 2016 in deze super gezellige praktijk! Zoals de meeste vaste klanten al weten heb ik een kort uitstapje gemaakt naar een andere dierenartsenpraktijk maar het gemis was van beide kanten zo groot dat ik mijn oude plaatsje weer mag vervullen! Ik ben in ieder geval weer erg blij dat ik u weer van dienst mag zijn. Ik ben in juni 2015 afgestudeerd aan het Groenhorst College in Barneveld. Hier heb ik de 4 jarige BBL opleiding gevolgd tot paraveterinair. Hiervoor heb ik 3 ½ jaar ervaring opgedaan in een eenmanspraktijk in ’t Gooi. In het dagelijks leven maak ik veel tijd door met mijn beestenboel namelijk een hond “Nero”, poes “Dibbes”, 2 kleine pony’s genaamd “Nicky & Pippi”, mijn 2 tortelduifjes en de koi karpers.

Angelique

Mijn naam is Angelique. Na mijn stage eind jaren '80 ben ik bij de praktijk blijven werken. In 2003 ben ik gestopt om voor mijn kinderen te zorgen. Inmiddels kunnen zij dat prima zelf en ben ik via wat omwegen sinds augustus 2017 weer in de oraktijd te vinden tijdens vakanties en drukke periodes. De dierentuin thuis is watuitgedund. Er woont alleen nog een Yorkshire terriër. In mijn vrije tijd ben ik het liefst creatief bezig. Tekenen, schilderen, boetseren of haken, het maakt me eigenlijk niet zoveel uit.

Branches en lidmaatschappen

Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD)
De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) is de beroepsorganisatie voor dierenartsen in Nederland. De organisatie bevordert de professionele ontplooiing van de dierenarts op het terrein van dierenwelzijn, diergezondheid, volksgezondheid en voedselveiligheid.

Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG)
De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG) valt binnen de KNMvD en is met ruim 1000 leden de grootste groep. De GGG richt zich op het geven van veterinair technische ondersteuning en besteden aandacht aan vakinhoudelijke zaken. De taken zijn in de loop van de jaren steeds verder uitgebreid.

International Society of Feline Medicine (ISFM)
International Society of Felince Medicine (ISFM) is de veterinaire afdeling van International Cat Care. Bij ISFM willen ze een wereldwijde bron zijn voor dierenartsen op het gebied van kattengeneeskunde en –chirurgie. 

Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT)
Dierenkliniek Hof is lid van Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT). Om lid te kunnen worden moet de praktijk aan strenge eisen voldoen. De leden van WVT bestaan uit praktiserende dierenartsen die zich hebben toegelegd in tandheelkunde bij dieren.

Studiegroep Complementair werkende Dierenartsen SCwD
Studiegroep Complementair werkende Dierenartsen (SCwD) is onderdeel van de KNMvD. De SCwD is opgericht om complemantaire diergeneeskunde (waar bijvoorbeeld homeopathie onder valt) te bevorderen.

Nederlandse Werkgroep voor Kattengeneeskunde (NWK) 
De Nederlandse Werkgroep voor Kattengeneeskunde (NWK) is onderdeel van de GGG. Het is een werkgroep voor dierenartsen die zich (willen) geïnteresseerd zijn in de kattengeneeskunde.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), voorheen AQUOR, verbetert de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. 

The World Small Animal Veterinary Association (WSAVA)
The World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) is een wereldwijde vereniging van dierenartsen.

Federation of European Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA)
Federation of European Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA) is het platform om bij dierenartsen de professionele ontwikkeling en vertegenwoordiging van gezelschapsdieren te bevorderen.

Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG)
Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG) is onderdeel van KNMvD en richt zich op het verbeteren van dierenwelzijn. De werkgroep faciliteert en ondersteunt dierenartsen bij het onderkennen, behandelen en voorkomen van gedragsproblemen bij dieren.

Vetvisuals
We zijn lid van Vetvisuals. Zo kunnen we ons online bijscholen.