De werkgebieden van Dierenkliniek Hof

Bij Dierenkliniek Hof in Almere kunt u terecht voor uitgebreide zorg, voor een lang gezond leven. 

Tandheelkunde tand dier

Tandheelkunde

In de spreekkamer wordt elk gebit uitvoerig gecontroleerd, zo willen wij er voor zorgen dat we problemen vroegtijdig signaleren en kunnen behandelen. Natuurlijk is een rijtje mooie witte tanden belangrijk voor uw huisdier, maar ook de gezondheid van het tandvlees speelt een grote rol bij tandheelkunde. Een ontsteking in de bek van een dier kan niet alleen gaan stinken, maar ook andere gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals spijsverteringsstoornissen. Marleen Hof heeft zich toegelegd op gebitsbehandelingen. Ze is geselecteerd om bij te dragen aan de Nederlandse 'werkgroep veterinaire tandheelkunde'. De werkgroep is alleen weggelegd voor dierenartsen die erg bekwaam zijn in het behandelen van gebitten.

Homeopathie voor dieren

Homeopathie

Homeopathie voor dieren? Jazeker. We beschouwen en behandelen onze trouwe metgezellen als een volledig lid van de familie, waarom dan ook niet in behandelingen? Bij de homeopathische geneeswijze spreken we het herstelvermogen van het lichaam aan, waardoor de kwaliteit van leven van uw huisdier kan verbeteren. Dit wordt uitgevoerd door dierenartsen die zowel de reguliere opleiding tot dierenarts hebben voltooid als de verdieping in de homeopathie. 
 

Kattengedrag probleem kat

Kattengedrag

Helaas gaat het houden van huisdieren soms met 'communicatieproblemen' tussen dier en eigenaar, zonder dat u zich daar bewust van hoeft te zijn. Een van de problemen kan bestaan uit het plassen naast de bak of het weigeren om te eten. We helpen u graag als u tegen een probleem aanloopt. Vraag gerust advies, want de leukste band krijg je als je er beide plezier van hebt om bij elkaar te zijn. 

 

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek

Wij maken gebruik van geavanceerde bloedapparatuur in onze klinieken. Bloedonderzoeken kunnen direct na het bloedprikken uitgevoerd worden, waardoor de uitslag erg snel bekend is. Bij sommige bloedonderzoeken is het tijdstip tussen de maaltijd en medicijninname belangrijk. Overleg tijdens het maken van de afspraak of dit ook voor uw dier geldt. 

Lees meer

Röntgenfoto's

Röntgenfoto's

Op de kliniek is er een digitaal röntgenapparaat aanwezig. Zo is het mogelijk om snel een breuk, een probleem in de longen, een verstopping van de darmen of een achtergebleven pup te diagnosticeren. Het maken van een röntgenfoto is vaak zonder verdoving mogelijk. Uw dier wordt op de röntgentafel gelegd met het lichaamsdeel wat gefotografeerd moet worden onder de röntgenbuis.

Lees meer

Echo echografie

Echografie

Met behulp van het echoapparaat is het mogelijk om organen in beeld te brengen. Hiermee kunnen we zien of uw hond drachtig is, blaasstenen of andere orgaanaandoeningen heeft. In principe kunt u het hele onderzoek mee kijken naar de beelden die gemaakt worden. 

Lees meer