Dierenkliniek Hof in Almere heeft de juiste zorg voor ieder huisdier

Bij de dierenartsen en paraveterinairen van Dierenkliniek Hof kunt u terecht voor preventieve zorg, uitgebreide onderzoeken, behandelingen en operaties. Deze worden altijd uitgevoerd door gediplomeerde en ervaren dierenartsen en met de beste faciliteiten.

Tandheelkunde

Ook uw huisdier verdient een jaarlijkse controle bij de tandarts! Want een gezond gebit is van levensbelang. Zo kan een ontsteking in de mond van uw hond voor pijn en ongemak zorgen. Langdurige mondproblemen kunnen zelfs uitlopen op hart- en nierproblemen. Daarom wordt bij Dierenkliniek Hof ieder gebit zorgvuldig gecontroleerd. Op die manier kunnen wij problemen vroegtijdig signaleren en behandelen. Binnen de praktijk heeft Marleen Hof zich verder bekwaamd in de tandverzorging en gebitsbehandeling van honden, katten, konijnen en knaagdieren. Als lid van de Nederlandse werkgroep veterinaire tandheelkunde is ze altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en laatste ontwikkelingen op het gebied van tandverzorging van huisdieren.

Orthodontie

Tegenwoordig zijn er veel honden met een overbeet of een te smalle en te korte onderkaak. Dat kan in het dagelijks leven voor pijn en ongemak zorgen bij uw gezelschapsdier. Afhankelijk van de stand van het gebit, zijn er een aantal mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Eén daarvan is beugelen. Bij Dierenkliniek Hof maken wij gebruik van twee soorten beugels. De incline lijkt op een blokbeugel met een glijbaan, waardoor de tand gedwongen wordt de juiste stand aan te nemen. De chain is vergelijkbaar met een elastiekjesbeugel en kan tanden naar voor of achter bewegen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Onze tandheelkundig dierenarts kan u er alles over vertellen.

Homeopathie

Wist u dat een homeopathische behandeling ook kan worden ingezet bij gezelschapsdieren? Bij deze geneeswijze spreken we het herstelvermogen van het lichaam aan. Niet iedere klacht is geschikt om met homeopathie te behandelen, maar het kan in veel gevallen wel bijdragen aan het herstel. Het is bijvoorbeeld goed toepasbaar bij gedragsproblemen, huidklachten, maagdarmklachten,  blaasklachten en vruchtbaarheidsproblemen. Daarnaast kan hetgoede ondersteuning bieden bij andere ziektes en kwalen. De homeopathische behandelingen worden bij Dierenkliniek Hof uitgevoerd door gecertificeerde dierenartsen, die zich hebben gespecialiseerd in homeopathie voor dieren.

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op!

Online een afspraak maken
Contact opnemen

Sterilisatie & castratie

Er zijn verschillende redenen waarom u ervoor kunt kiezen om uw huisdier te laten helpen. Naast een preventie van dracht, verkleint u bijvoorbeeld de kans op baarmoederontsteking, kwaadaardige mamma/borst tumoren en suikerziekte. Ook kan het helpen wanneer uw kater of reu veelvuldig in huis plast. In de volksmond spreekt men bij mannetjes van castratie en bij vrouwtjes over sterilisatie, maar in de meeste gevallen worden beiden gecastreerd. Daar zijn verschillende methodes voor. Overweegt u om uw huisdier te laten castreren of steriliseren? Wij geven u graag een persoonlijk advies over deze ingreep.

Ontwormen

Bij honden en katten is de kans op een wormbesmetting erg groot. Bijvoorbeeld omdat ze de uitwerpselen van een ander dier op eten. Of omdat ze tijdens het zelf wassen per ongeluk wormeitjes binnenkrijgen. Een worminfectie verloopt vaak ongemerkt omdat er geen zichtbare verschijnselen zijn. Maar een zo’n infectie is zeker niet zonder gevaar. Wanneer dit niet behandeld wordt, kunnen er op den duur gezondheidsproblemen ontstaan. Ook u loopt het risico besmet te raken via uw huisdier. Omdat pups en kittens via de moeder al wormlarfjes al binnen krijgen, is het verstandig om pups en kittens in de eerste levensmaanden een aantal keer te ontwormen. Maar ook daarna is het belangrijk uw huisdier regelmatig te ontwormen. Bij Dierenkliniek Hof geven wij u graag persoonlijk advies over het ontwormen van uw hond of kat.

Inentingen

Om uw hond, kat of konijn te beschermentegen ziektes zijn inentingen noodzakelijk. Aan de hand van de gezondheid, leeftijd, leefomstandigheden en infectierisico kunnen wij vaststellen welke inentingen uw huisdier nodig heeft. Ook wanneer u van plan bent om met uw huisdier naar het buitenland te reizen, is het verstandig om uzelf goed te informeren. Zo moet u honden, katten en fretten inenten tegen rabies zodra u Nederland verlaat.Twijfelt u of een bepaalde vaccinatie voor uw huisdier nodig is? Of wilt u meer weten over de inentingen voor uw hond, kat of konijn? Onze dierenartsen en paraveterinairenhelpen u graag verder.

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op!

Online een afspraak maken
Contact opnemen