De dierenartsen van Dierenkliniek Hof staan voor u klaar

Een onderzoek of ingreep bij uw huisdier is af en toe noodzakelijk. Aan de dierenartsen van Dierenkliniek Hof kunt u dat met een gerust hart overlaten. Wij hebben de juiste mensen en faciliteiten in huis voor preventieve zorg, uitgebreide onderzoeken, behandelingen en operaties.

Onderzoek en verzorging

Om het uw huisdier zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, maakt Dierenkliniek Hof gebruik van de nieuwste technieken en beste faciliteiten voor het onderzoek. Bloedonderzoeken worden direct na het bloedprikken uitgevoerd, waardoor u niet lang hoeft te wachten op de uitslag. Ook is de kliniek in het bezit van een digitaal röntgenapparaat. Daarmee kunnen wij gemakkelijk en snel een diagnose stellen. Met behulp van het echoapparaat is het mogelijk om de organen van uw huisdier in beeld te brengen.

Soms hebben dieren na een operatie meer zorg nodig dan dat u thuis kunt bieden. Bijvoorbeeld als zij een infuus nodig hebben. Of wanneer er zeer frequent medicijnen moeten worden toegediend. Wanneer uw huisdier langer in de praktijk moet blijven, willen wij het verblijf natuurlijk zo aangenaam mogelijk maken. Daarom maken we gebruik van vloerverwarming, vetbedjes, dekens en schuilplekjes. Zo kunnen de honden, katten, konijnen en knaagdieren in een veilige en vertrouwde omgeving herstellen. Wilt u uw huisdier tijdens de opname komen bezoeken? Dat is geen enkel probleem. Wij verwelkomen u graag in onze praktijken in Almere!

dierenkliniekhof-008
dierenkliniekhof-009

Dierenartsen en paraveterinairen

Alle dierenartsen van Dierenkliniek Hof hebben in Utrecht de universitaire studie Diergeneeskunde afgesloten. Daarnaast heeft ook iedere dierenarts haar eigen expertise. Zo is Marleen ook klassiek homeopaat en heeft zij zich toegespitst op tandheelkunde en orthodontie bij gezelschapsdieren. Al onze dierenartsassistenten zijn in het bezit van het diploma paraveterinair en hebben ruime ervaring in de praktijk opgedaan. De taken van een paraveterinair zijn erg divers. Ze geven voorlichting over voeding en medicatie, voeren laboratoriumonderzoeken uit en assisteren bij operaties in de praktijk in Almere.

Natuurlijk staat ook in de diergeneeskunde de ontwikkeling niet stil. Om goed op de hoogte te blijven, volgen alle dierenartsen en paraveterinairen met grote regelmaat bijscholing en cursussen.

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op!

Online een afspraak maken
Contact opnemen

Branches en lidmaatschappen

Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD)

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) is de beroepsorganisatie voor dierenartsen in Nederland. De organisatie bevordert de professionele ontplooiing van de dierenarts op het terrein van dierenwelzijn, diergezondheid, volksgezondheid en voedselveiligheid.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), voorheen AQUOR, verbetert de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt.

Federation of European Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA)

Federation of European Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA) is het platform van en voor dierenartsen. Het bevordert de professionele ontwikkeling en vertegenwoordiging van gezelschapsdieren.

Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT)

Dierenkliniek Hof is lid van Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde (WVT). De leden van WVT bestaan uit praktiserende dierenartsen die zich hebben toegelegd op tandheelkunde bij dieren. Om lid te kunnen worden, moet de praktijk aan strenge eisen voldoen.

Vereniging Complementair werkende Dierenartsen VCwD

De VCwD, the natural way is opgericht om complementaire diergeneeskunde te bevorderen. Hieronder valt bijvoorbeeld de homeopathie die wij in de praktijk aanbieden.

Nederlandse Werkgroep voor Kattengeneeskunde (NWK)

De Nederlandse Werkgroep voor Kattengeneeskunde (NWK) is onderdeel van de GGG. Het is een werkgroep voor dierenartsen met interesse in de kattengeneeskunde.

Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG)

De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG) is met ruim 1000 leden de grootste groep binnen de KNMvD. De GGG richt zich op het geven van veterinair technische ondersteuning en besteden aandacht aan vakinhoudelijke zaken.

The World Small Animal Veterinary Association (WSAVA)

The World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) is een wereldwijde vereniging van dierenartsen.

International Society of Feline Medicine (ISFM)

International Society of Felince Medicine (ISFM) is de veterinaire afdeling van International Cat Care. Zij zijn een wereldwijde bron voor dierenartsen op het gebied van kattengeneeskunde en kattenchirurgie.

Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG)

Werkgroep Veterinaire Gedragskunde (NWVG) is onderdeel van KNMvD en richt zich op het verbeteren van dierenwelzijn. De werkgroep faciliteert en ondersteunt dierenartsen bij het onderkennen, behandelen en voorkomen van gedragsproblemen bij dieren.

Vetvisuals

Vetvisuals is een online platform voor bijscholing voor dierenartsen en paraveterinairen.

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op!

Online een afspraak maken
Contact opnemen